Preparat gw pro nutrition to suplement diety, który znacznie poprawia wydolność organizmu, poprawia poziom energii i wspomaga budowanie masy mięśniowej. Jego stosowanie pomaga zatem osiągnąć efekt zbliżony do tego, który zapewnia regularny trening.
Jak działa preparat gw pro nutrition?
Znajdujące się w preparacie receptory PPAR to czynniki transkrypcyjne, które działają między innymi na metabolizm glukozy oraz lipidów, a także wrażliwość insulinową. Ich działanie pełni ważną rolę w rozwoju tzw. zespołu metabolicznego, czyli grupy zależnych od siebie czynników, które zwiększają ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 i chorób serca. Preparat jest przykładem selektywnego antagonisty (aktywatora) PPARδ, czyli najczęściej występującego w obszarze tkanki mięśniowej izotypu. PPARδ wpływa na homeostazę energetyczną i termogenezę. Uczestniczy też w regulacji β-oksydacji kwasów tłuszczowych oraz transporcie cholesterolu. W związku z tym jego agoniści są postrzegani jako potencjalne środki farmakologiczne w kuracji chorób metabolicznych. Po połączeniu się z receptorem GW501516 aktywuje też koaktywator PGC-1α, co wywołuje wyższą ekspresję białek, które uczestniczą w regulacji wydatków energetycznych organizmu. Wzrasta liczba włókien mięśniowych typu I, a także cennych dla organizmu mitochondriów. Aktywacja PPAR zwiększa oksydację kwasów tłuszczowych zachodzącą w mięśniach szkieletowych, dodatkowo pobudza aktywność AMPK dzięki działaniu SIRT1. W ten sposób preparat skutecznie wpływa na lepsze przystosowanie organizmu do aktywności fizycznej, zwłaszcza wysiłkowej. Ponadto zwiększa wrażliwość insulinową, a także poprawia skład ciała. Dzięki temu regularne stosowanie gw pro nutrition (dostępny tutaj) istotnie zmniejsza ryzyko zachorowania na cukrzycę typu II oraz choroby układu krążenia.
Jakie zalety ma stosowanie suplementu gw pro nutrition?
Wśród najważniejszych korzyści ze stosowania suplementy diety wymienia się:
- większa wydolność organizmu,
- redukcję tkanki tłuszczowej,
- pobudzanie wychwytu glukozy,
- pobudzanie utleniania kwasów tłuszczowych,
- mniejsze ryzyko rozwoju insulinooporności.